BURSA PETEK TEMİZLEME
♦ Peteklerin üstü sıcak, alt kısmı soğuk mu? Kombinin derecesini yükseltmenize rağmen hala petekler ısınmıyor ise; öncelikle servis çağırmadan aşağıdaki işlemleri uygulayın.
» Kombinin kış konumunda olduğundan emin olun! Kombinin derecesinin istenilen ısı derecesine ayarlayın.
» Tüm peteklerin her iki vanasının da açık olduğundan emin olun. Petek vanasının açık olduğundan emin değilseniz peteğin vanasını saat yönünün tersine çevirerek açın.
» Isınmayan petek de hava olabilir öncelikle peteğin havası varsa bu sorunu giderin peteğin havasını almayı bilmiyorsanız bize ulaşarak öğrenebilirsiniz.
» Bu işlemden sonra da peteklerde ısınma sorunu varsa petekler büyük ihtimalle tıkanmıştır.
Petekler Neden Tıkanır ve Neden Isınmaz Önemli: Kireç oluşumları, suyun sıcaklığının yaklaşık 30°c civarına ulaşmasıyla başlar. Su ısısı arttıkça kireç oluşumu’da aynı hızda artmaya devam eder. Suyun ısısı arttıkça su buharlaşır ve su içerisinde katılaşan, kalsiyum karbonat, magnezyum karbonat kireç peteklerin yüzeylerine ve metal tesisata yapışarak sistem içerisinde kalır. Bu da; kombinizin eşanjörlerinde ve peteklerde kireçlenmeye neden olur. Bu kireçlenme tesisatta suyun rahat dolaşmasını engeller ve ısı kaybına sebep olur. Kombinin derecesini yükseltmenize rağmen petekler yeteri kadar ısınmaz. Bunun çözümü peteklerin ve kombinin özel kimyasallarla temizlenmesidir. Petek temizliği kombiden daha fazla verim almanızı sağlar. Peteklerin ortalama 3 yılda bir temizlenmesi gerekmektedir.
Petek Temizleme Kimyasalı Nedir?
Bu kimyasallar temizleyici özellikle yeni ısıtma sistemleri için dizayn edilmiştir. Yeni yapılan ısıtma sistemlerinde montaj kalıntılarını sistemden atar. Sistemin veriminin düşmesini ve yakıt sarfiyatını engeller. Kireç ve çamura karşı esaslı bir çözümdür. Güçlü, ağır iş temizleyicisidir. Sistemde kalan zararlı bakır kalıntılarına karşı koruyucudur. Petek Temizleme Kimyasalı koruyucu için ideal bir hazırlıktır. Radyatörlerde korozyon ve noktasal delinmeleri hızlandırabilecek talaş, gres ve korozif tesisat tortuları dahil olmak üzere tüm montaj kalıntılarını sistemden atar.
* * *
Petek Temizliği Nasıl Yapılır?
Isınmayan petek ve radyatörleriniz, özel petek temizleme makinemiz ve kimyasal ile tek tek temizlenmektedir. Sadece banyoda bulunan havlupan veya radyatör sökülerek petek temizleme işlemi yapılmaktadır. Ayrıca petek/radyatör sökülmemektedir.
Adım 1: Banyoda bulunan havlupan veya petek-radyatör yerinden sökülür, suyun geliş ve dönüş durumuna uygun bir şekilde petek temizleme makinesi sökülen peteğin yerine bağlanır.
Adım 2: Tesisatta bulunan kirli su yaklaşık 5 ile 10 dakika süre ile sistemden temiz su gelene kadar atılır. Bu işlem sadece ön temizliktir.
Adim 3: Petek temizleme makinesinin su kabini maksimuma gelene kadar su ile doldurulur ve içine petek temizleme kimyasalı (petek temizleme ilacı) eklenir.
Adım 4: Her petek 5 ile 10 dakika arasında kirlilik duruma göre ana temizlik işlemi yapılır. Petek temizleme işlemi evinizde bulunan petek sayına göre 1,5 saat ile 3 saat arasında değişmektedir,
Son Adım: Tüm petekler 2’şer dakika durulama işlemine tabi tutulur. Bu işlemde bittikten sonra sökülen petek yerine montaj yapılarak kombiden uygun su basıncı kadar (1,5 bar) su verilir ve kombi çalıştırılarak petekler kontrol edilir ve işlem sonlandırılır.
İşlem sırasında ORİJİNAL kimyasal kullanılmaktadır. Petek temizleme işlemi ortalama 2 saat sürmektedir.
İşte Petek Temizliği Yaptırmanız için 7 Farklı Neden!
1- Petek temizliği ile kombi derecesini orta seviyede tutarak maksimum ısı elde edersiniz.
2- Yüksek doğalgaz faturası ödemezsiniz.
3- Her petek aynı ısıya ulaşacağından tüm odalar aynı sıcaklık derecesinde olacak bu sayede odadan odaya geçişlerde rahatsızlık verecek bir ısı değişimi hissetmeyeceksiniz.
4- Kombi sıcak su pompası daha rahat çalışacak, kombiniz daha uzun yıllar kullanılabilecek duruma gelecektir.
5- Kombinize en uzak olan odadaki petekler daha iyi ısınacak, ısınmayan kör oda kalmayacaktır.
6- Petek temizliğinde kullanılan kimyasal temizleme ürünü sayesinde petek radyatörlerinizin içi pas tutmayacaktır.
7- Paslanmayı ve noktasal delinmeleri hızlandıran talaş, gres ve korozif tesisat tortuları dahil olmak üzere tüm montaj kalıntılarını petek temizliği sırasında sistemden atılır.